Over mij

Hallo ik ben Erik (29-12-1964, Breda). Welkom op mijn site!


Als jongetje van 10 jaar werd ik al gefascineerd door fotografie. Met het "boxje" van mijn ouders maakte ik mijn eerste foto's, en enkele jaren later ging mijn spaargeld op aan de aanschaf van mijn eerste spiegelreflex camera.

Al snel legde ik mij toe op het fotograferen van mensen. Simpelweg omdat mensen mij fascineren en interesseren. De ene keer maak ik een portretfoto, een andere keer fotografeer ik mensen die ik op straat tegenkom. Ik probeer iemand "treffend" op de foto te zetten door het maken van persoonlijk contact, met oprechte belangstelling en respect voor de mens voor mijn camera. Daarbij fotografeer ik zo naturel mogelijk - mijn foto´s moeten recht doen aan het individu en bovenal aan de waardigheid van de afgebeelde persoon.

 

 

Hierbij fotografeer ik zoveel mogelijk met het beschikbare licht, dus zonder gebruik van flitsers. Ook in situaties met zeer weinig licht vind ik het erg belangrijk om geen flitser te gebruiken, juist om de sfeer te behouden. Bijvoorbeeld als ik fotografeer bij popconcerten, wat een andere passie van mij is.

Vroeger bracht ik uren door in mijn eigen DOKA, sinds 2003 gaan alle nabewerkingen digitaal waarbij ik overigens niet ingrijp in de essentie van de foto.

Ik ben werkzaam in het bedrijfsleven, dus fotografie is en blijft voor mij een hobby en een passie.

Veel plezier bij het bekijken van mijn foto’s!